Άλογα και άρματα 3.000 ετών βρέθηκαν στην Κίνα

Ανέπαφες και πλαισιωμένες από τα κατάλοιπα δώδεκα αλόγων προορισμένων να τις κινούν για 3.000 χρόνια εντοπίστηκαν πέντε άμαξες στην πόλη Λουαγιάνγικ της Κίνας.

EID-HORSES-CHINA-523x338.jpg

Η αναπάντεχη αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια των εκσκαφών για τη θεμελίωση νοσοκομείου. Τα αρχαία άρματα και τα ζώα που τα τραβούσαν ήταν τμήμα των κτερισμάτων ενός τάφου της δυναστείας των Δυτικών Ζου, εποχής της μεγάλης ανάπτυξης της φιλοσοφίας στην Κίνα και της δράσης του Κομφούκιου. Ιδιαίτερη θέση στην κοινωνία αυτή φαίνεται ότι κατείχε ο ιδιοκτήτης του τάφου,  μάλλον στρατιωτικός ή εγγράμματος αξιωματούχος, που συνοδευόταν στην αιωνιότητα, εκτός από τις άμαξές του, από όπλα και αντικείμενα από χαλκό, εκλεκτή κεραμική και επιγραφές. Όλα βρίσκουν παράλληλα σε άλλα δείγματα του πολιτισμού της αρχαίας Κίνας, με σημαντικότερο τον Πήλινο Στρατό και την εξάρτυσή του. Ο ίδιος ο τάφος τέλος έχει τη μορφή κάθετης ορθογώνιας τάφρου.

(Πηγή: https://www.archaiologia.gr/blog/2011/09/05/%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-3-000-%CE%B5%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B2%CF%81%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA/)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: