Προϊστορικός χαυλιόδοντας, μήκους δύο μ., εντοπίστηκε στο Αμύνταιο

Στο σημείο της κατολίσθησης του ορυχείου Αμυνταίου Φλώρινας, κατά τη διάρκεια εργασιών μετακίνησης χωμάτων, εντοπίστηκε από εργαζομένους της ΔΕΗ το μεγαλύτερο μέρος ενός προϊστορικού χαυλιόδοντα μήκους δύο μέτρων.

Το εύρημα είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, ενώ, με εντολή του διευθυντή του Λιγνιτικου Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ, Στέφανου Παλαβού, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και το Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας για την παραλαβή του.

Με εντολή του αντιδημάρχου Πολιτισμού, Δημήτρη Πολυχρονίδη, στελέχη του Μουσείου Πτολεμαΐδας μετέβησαν στο ορυχείο Αμυνταίου, προέβησαν στις απαραίτητες σωστικές ενέργειες και αφού παρέλαβαν το εύρημα το μετέφεραν στο Μουσείο όπου θα γίνουν εργασίες συντήρησής του.

Το Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας ενημέρωσε το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας–Σπηλαιολογίας, ενώ κλιμάκιο της Εφορείας θα μεταβεί για αυτοψία και συντήρηση του ευρήματος.

(Πηγή: https://www.archaiologia.gr/blog/2018/11/16/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%87%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%B9%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%AE%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CF%8D/)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: