Στην ερευνήτρια Μύρια Γαλάζη το Βραβείο Παπανικολάου 2018

Η κλινική ερευνήτρια Μύρια Γαλάζη τιμήθηκε με το Βραβείο Παπανικολάου για το 2018 για την έρευνά της γύρω από τον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη.

690_0af10d9d-7154-44e2-b437-baee76bb7e8a

Η έρευνα της κ. Γαλαζή αφορά την κατανόηση των αιτιών που οδηγούν στην ανθεκτικότητα στη θεραπεία ορισμένων περιπτώσεων μεταστατικού καρκίνου του προστάτη και στην καλύτερη μέθοδο αντιμετώπισης του φαινομένου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου και κατά τη διάρκειά της οι τέσσερις υποψήφιοι φιναλίστ για το βραβείο παρουσίασαν τις ερευνητικές τους εργασίες.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν επιστήμονες με εργασίες στους τομείς της ιατρικής, οδοντιατρικής, βιοϊατρικής και της φαρμακολογίας.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Μίλτος Κροκίδης μιλώντας για τον διαγωνισμό ανέφερε πως απευθύνεται κυρίως σε νέους, Έλληνες ερευνητές, που ζουν και εργάζονται στη Μ. Βρετανία.

«Φέτος είχαμε έναν σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων με εξαιρετικές εργασίες. Ο διαγωνισμός επιβεβαιώνει την υψηλή ποιότητα της έρευνας που εκτελείται από τους Έλληνες στο Ηνωμένο Βασίλειο και χαιρόμαστε για το γεγονός ότι η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η πλατφόρμα όπου παρουσιάζεται η σημαντική αυτή προσφορά» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ — ΜΠΕ ο κ. Κροκίδης.

Η βραβευμένη ερευνήτρια θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την εργασία της σε πανεπιστήμιο της Κίνας, μέσω της πλατφόρμας συνεργασίας UKeMED.

(Πηγή: https://sputniknews.gr/ellada/201811031301020-ellinida-ereynitria-papanikolaoy-karkinos-braveio/)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: